لاغری و تناسب اندام- زیبایی پوست و مو

راهکارهای لاغری و تناسب اندام و نیز زیبایی پوست و مو در این وبلاگ ارائه خواهد شد.

راهکارهای لاغری و تناسب اندام و نیز زیبایی پوست و مو در این وبلاگ ارائه خواهد شد.

افتادگی پلک و راه درمان آن

سه شنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۲۷ ب.ظ

افتادگی پلک‌ها  و راه درمان

افتادگی پلک‌ها چهره شما را غم انگیز و خسته نشان می‌دهد و زاویه داشتن چشم‌ها چند سال به سن شما اضافه خواهد کرد. افتادگی پلک دلایل مختلفی دارد که یکی از آن‌ها مادرزادی است. افتادگی پلک، خستگی زودرس پلک و چشم را به دنبال دارد، جلوی دید را می‌گیرد و مشکلات پوستی ایجاد می‌کند.

افتادگی پلک یکی از مشکلات زیبایی و بینایی قابل درمان در سطح جهان است.

افتادگی پلک بالا تا زمانی که تماسی با مردمک چشم نداشته باشد و در میدان بینایی فرد اختلال ایجاد نکرده باشد نیاز به جراحی ندارد اما زمانی که افتادگی پلک شدید باشد و بخشی یا تمامی مردمک را بپوشاند نیاز به درمان و جراحی دارد.

انواع افتادگی پلک :

۱-اکتسابی

  • افتادگی پلکی اکتسابی که می‌تواند انواع زیر را در بر بگیرد:
  • افتادگی پلکی عصبی:اعصاب پلکی درگیر شده و پلک را دچار مشکل می‌کنند.
  • افتادگی پلکی عضله ای : اختلال در عضله‌ی پلکی که پلک را بالا نگه می‌دار.
  • افتادگی پلکی تاندونی : ضعف در تاندون چشمی که پلک را بالا نگه می‌دارد.
  • افتادگی پلکی مکانیکی : پلک برای عضلات سنگین تر از آن است که بلندش کنند.

۲-مادرزادی

افتادگی پلک مادرزادی در کودکان می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله ضعف عضله ای ایجاد شود.

افتادگی پلکی در کودکان می‌تواند با ایجاد آستیگماتیسم یا تاری دید و یا انسداد مسیر بینایی منجر به شایع ترین اختلال ناشی از افتادگی پلکی در کودکان شود.

 

مشکلات ناشی از افتادگی پلک در بزرگسالان

افتادگی پلک خستگی زودرس پلک و چشم را به دنبال دارد، جلوی دید را می‌گیرد و مشکلات پوستی ایجاد می‌کند. زمانی که خستگی دید ایجاد شود، فرد مجبور می‌شود ابروهایش را بالا دهد تا جلوی دیدش باز شود؛ زمانی که این کار به طور مداوم در طول چند ماه انجام شود، پیشانی دچار چین و چروک می‌شود، تناسب چشم و ابرو از بین می‌رود و ماهیچه پلک شل می‌شود که همین مساله بعدها مشکلات زیادی را برای فرد به‌وجود می‌آورد.

افتادگی پلک؛ ناشی از تصادف‌های شدید

یکی از دلایل رایج افتادگی پلک، حوادث و تصادف‌هاست که بر اثر آنها عصب‌های پلک ـ که مسئول حرکت پلک هستند ـ فلج و موجب افتادگی پلک میشود. مشکل بزرگی که ممکن است افراد گاهی پس از تصادف و سوانح با آن مواجه شوند این است که به دلیل شرایط اورژانسی ایجاد شده، ممکن است ترمیم پارگی پلک و عضلات صورت به درستی انجام نشود که همین مساله نیز باعث افتادگی پلک می‌شود.

افتادگی پلک؛ ناشی از سوختگی‌ها

سوختگی‌‌ها نیز برای سلامت چشم مشکلاتی ایجاد می‌کند؛ در بعضی انواع سوختگی‌‌ها خود چشم و قرنیه آسیب می‌‌بیند و در موارد دیگر چشم‌ها سالم بوده ولی به پلک‌‌ها آسیب می‌رسد. در مواردی که پلک‌‌ها آسیب می‌بینند، اگر فرد بموقع برای ترمیم پلک اقدام نکند، مشکلاتی جدی‌‌تر برای چشم‌ها ایجاد می‌شود؛ برای مثال ممکن است پلک آسیب ‌دیده بسته نشود؛ بنابراین سوختگی یا هر بیماری دیگری مانند بعضی از فلج‌‌های صورت ـ که بر اثر آنها پلک بسته نمی‌‌شود ـ نیاز به پیگیری جدی دارند.

عوامل خطرزا در ابتلا به افتادگی پلک چیست؟

برخی از مشکلات پزشکی هم ممکن است، فرد را در خطر ابتلا به افتادگی پلک قرار دهد.

مشکلات پزشکی

اگر به افتادگی پلک مبتلا شدید، به‌ویژه در هر دو چشم، ممکن است که نشان‌دهنده‌ی نوعی مشکل پزشکی باشد. اگر فقط یکی از پلک‌ها دچار افتادگی شد، ممکن است ناشی از صدمه به عصب یا گل‌مژه‌ی موقتی، باشد. گاهی‌اوقات برخی از جراحی‌های مربوط به چشم، مانند لیزیک یا آب مروارید، نیز می‌تواند موجب افتادگی پلک شود؛ زیرا در این نوع جراحی‌ها، ماهیچه یا تاندون چشم، کشیده می‌شود.

بیماری های جدی

در برخی موارد، بیماری‌های جدی‌تری مانند سکته، تومور مغزی یا سرطان در اعصاب یا ماهیچه‌ها، فرد را به افتادگی پلک مبتلا می‌کنند. اختلال‌های عصب‌شناختی، مانند میاستنی گراویس، ضعف وخیم عضلانی، فرد را گرفتار افتادگی پلک می‌کنند. در این حالت، عصب‌ها یا ماهیچه‌های چشم دچار ضعف شدید عضلانی هستند.

راه‌های درمان افتادگی پلک

در بیشتر موارد افتادگی پلک در کودکان با جراحی درمان می‌شود و اگر با تنبلی چشم نیز همراه باشد، ممکن است درمان با قرار دادن پوشش روی چشم سالم، استفاده از عینک یا قطره چشمی نیز صورت گیرد. در اوایل دوران زندگی معمولا ضرورتی برای انجام جراحی برای موارد خفیف تا متوسط افتادگی وجود ندارد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که فرد هنگام مطالعه و رانندگی دچار خستگی می‌شود باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کند؛ زیرا اگر در مراحل اولیه و ابتدایی این کار را انجام دهد، عمل جراحی افتادگی پلک بهتر انجام می‌شود.

بهترین سن برای انجام عمل جراحی

عمل جراحی افتادگی پلک سن خاصی ندارد و در هر زمان که افتادگی پلک مشخص شد، فرد باید عمل جراحی انجام دهد. بیشتر مراجعان برای جراحی پلک بین ۴۰ تا ۷۰ سال دارند ولی این عمل تابع سن نیست، بلکه ممکن است این بیماری در بعضی خانواده‌ها زمینه ارثی داشته و امکان بروز آن بیشتر باشد یا به دلایل دیگری ایجاد شود.

آیا پلک‌ها پس از عمل جراحی دوباره مثل اول می‌شود؟

متاسفانه همه افتادگی‌‌های پلک‌ را نمی‌توان طوری عمل کرد که زیبایی آن مانند پلک دیگر شود. در هر صورت پلک جزئی از چشم است؛ بنابراین عمل باید طوری انجام شود که به خود چشم آسیبی نرسد. بعضی از انواع افتادگی‌های پلک به دلیل بیماری‌‌های عمومی چشم ایجاد می‌شود؛ برای مثال در بعضی موارد حرکت چشم در جهت‌های مختلف مختل شده و پلک دچار افتادگی می‌‌شود. متاسفانه بعضی از افراد نمی‌‌توانند پلک را خوب بالا ببرند، زیرا با این کار پلک بسته نشده و به چشم آسیب می‌‌رسد. بنابراین در مواردی ممکن است از نظر زیبایی، پلک قابل ترمیم نباشد اما در بیشتر موارد که افتادگی خفیف یا ثانویه ایجاد می‌شود، این مساله کاملا قابل حل است.

عوارض جراحی افتادگی پلک

عوارض جراحی افتادگی پلک می‌تواند شامل عفونت، خونریزی و کاهش بینایی ‌باشد ولی وقوع این عوارض بسیار نادر است.

اگرچه ظاهر پلک به طور قابل‌توجهی اصلاح می‌شود، اما ممکن است پلک‌‌ها کاملا قرینه به نظر نرسند.

در بیشتر موارد بعد از جراحی، هنگام نگاه کردن به پایین، پلک عمل شده نسبت به طرف مقابل، مختصری بالاتر قرار می‌گیرد و شب‌ها نیز مختصری باز می‌ماند که این دو عارضه مشکل‌آفرین نیستند. در بعضی موارد نیز ممکن است بیش از یک بار به عمل جراحی نیاز باشد.برای اصلاح نهایی پلک در ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد، بعد از جراحی نیاز به یک عمل روتوش وجود دارد که این کار معمولا چند هفته تا چند ماه بعد از عمل جراحی اصلی انجام می‌‌شود و هدف آن تنظیم نهایی عضله در محل مناسب است.

جراحانی که در این عمل مهارت دارند، می‌توانند جراحی را با بی‌حسی موضعی انجام دهند، اما گاهی بیهوشی عمومی نیز صورت می‌گیرد و با این عمل اتصال عضله بالا برنده پلک با محل اتصال‌شان روی پلک دوباره برقرار می‌شود، ولی به طور شایع‌تر در نوع مادرزادی عضله را کوتاه می‌کنند.عمل اصلاح افتادگی پلک، عمل بسیار ظریفی است و مدت زمان آن برای هر چشم ۴۵ دقیقه تا یک ساعت است. در بیشتر موارد در عمل‌های افتادگی پلک ناشی از افزایش سن، نیاز به برداشتن پوست اضافه پلک نیز وجود دارد.

چشم‌ها بعد از هفت تا ده روز بعد از عمل جراحی نیاز به مراقبت دارند، ولی اگر عمل جراحی به دست فرد متخصص صورت بگیرد هیچ عارضه‌ای به همراه ندارد.

جلوگیری از افتادگی پلک چگونه است؟

متأسفانه هیچ راهی برای پیشگیری از ابتلا به افتادگی پلک، وجود ندارد. اما شناخت علایم و معاینه مرتب چشم، می‌تواند در مبارزه با این اختلال کمک کند. به‌محض مشاهده این مشکل، به‌ویژه در کودکان، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرد. ازآنجایی‌که این مشکل، روی بینایی، اثر منفی می‌گذارد باید آن را جدی گرفت و درمان کرد. با مراجعه زودهنگام به پزشک، می‌توان جلوی بدترشدن آن را گرفت.

مراقبت های بعد از عمل زیبایی جراحی پلک

پس از جراحی، ممکن است برخی از اثرات جراحی باقی مانده و ایجاد ناراحتی کند. پس از عمل جراحی، حداقل تا ۲۴ ساعت فعالیت شدیدی نداشته و به طور کامل استراحت کنید. پلک ها پس از عمل جراحی متورم می شوند. این مشکل به طور طبیعی در طول مراحل بهبودی کاهش می یابد، اما شما می توانید با استفاده از کمپرس یخ و بالا نگه داشتن سر خود، مشکل را کمی برطرف کنید.

گاهی اوقات تغییر رنگ در اطراف ناحیه جراحی شده و یا حتی در سفید ی چشم مشاهده می شود. این وضعیت باعث درد و یا اختلال در بینایی نمی شود و به طور طبیعی در طی یک هفته تا ده روز کاهش می یابد. اجتناب از خم شدن، حرکت شدید، یا بلند کردن اجسام سنگین تا مرحله بهبودی.

سعی کنید زیاد لبخند نزده یا بیش از اندازه فریاد نزنید. این کار باعث می شود که فشار عضلانی در اطراف ناحیه تحت درمان، ایجاد شده و یا باعث شل شدن آنها شود.

خوابیدن در موقعیت درست و نگه داشتن سر به سمت بالا در هنگام خواب، همچنین می توانید از بالش اضافی برای حفظ موقعیت استفاده کنید. در صورت بروز درد پس از تجویز پزشک، می توانید دارو مصرف کنید. اما توجه داشته باشید که آسپرین مصرف نکنید، زیرا می تواند خونریزی را افزایش دهد.

درمان افتادگی پلک با پلکسر پلاسماجت

پلکسر چیست و پلاسما چگونه عمل می کند؟

پلاسما یک گاز یونیزه است که حاوی (تقریبا) مقدار مساوی بارهای مثبت و منفی دارد. به علت خواص خاص آن، پلاسما را به عنوان حالت چهارم ماده نیز می شناسند.

پلکسر یک ژنراتور پلاسما است که پرتوهای کنترل شده و متمرکز پلاسما را با استفاده از یونیزاسیون گازهای موجود در هوا تولید می کند. پلاسما به کمک قوس الکتریکی کوچکی بین نوک دستگاه و پوست بیمار، تشکیل می شود.

این قوس، به طور کنترل شده، باعث تصعید اپیدرم پوست شده و در نتیجه این باعث می شود که کشیدگی پوستی در منطقه تحت درمان اتفاق بیفتد. این اقدام باعث جمع شدن پوست در ناحیه تحت درمان و در نتیجه، بالا آمدن پلک چشم و کاهش چین و چروک پوست می شود.

مزیت های پلکسر پلاسماجت

بر خلاف تکنیک های دیگر، پلکسر پلاسما باعث التهاب بافت های اطراف نمی شود، چرا که اثر آن فقط به مرز لایه های پایه محدود می شود.

پلکسر خونریزی و نکروز در بافت های اطراف ایجاد نمی کند. این مشاهدات در مطالعات بافت شناسی بر روی بافت هایی که با دستگاه پلکسر درمان شده اند تایید شده است. در نتیجه استفاده از این درمان، باعث از کارافتادن بیمار از کارهای روزمره اش نشده و همچنین در طول 5 روز ریکاوری، مقداری آرایش برای پوشاندن نواحی درمان شده کافی است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره به متخصص پوست و مو و کلینیک پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۵/۲۹
نرگس وفا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی