بهترین پمادهای ضد جوش
علل بروز آکنه و جوش بر روی پوست
آکنه و جوشها از مشکلات رایج پوستی هستند که بنا به دلایل مختلفی به وجود میآیند. میتوان گفت اغلب افراد در سنین مختلف با این معضل پوستی مواجه هستند و به دنبال یافتن بهترین پمادهای ضد جوش هستند.
اما چه عواملی باعث ایجاد آکنه و جوش میشوند؟ جوش و آکنه هنگامی رخ میدهد که منافذ پوست شما با روغن، پوست مرده یا باکتریها مسدود میشود.
هر منفذ از پوست باز کننده فولیکول است. فولیکول از مو و غده چربی تشکیل شده است. غده چربی، سبوم (چربی) را از طریق مو از منافذ پوست خارج و بر روی پوست آزاد میکند. سبوم پوست شما را لطیف و نرم نگه میدارد. یک یا چند مشکل در این فرایند روغنکاری میتواند باعث آکنه شود. از جمله آنها:
- روغن بسیار زیادی توسط فولیکولهای شما تولید شود.
- سلولهای مرده پوست در منافذ پوست جمع شوند.
- باکتریها در منافذ پوست نفوذ کنند.
این مشکلات به پیشرفت جوشها کمک میکند. جوش هنگامی ظاهر میشود که باکتریها در منافذ مسدود شده رشد کرده و چربی قادر به خروج از پوست نباشد.
درمانهای خانگی برای رفع آکنه و جوش
علاوه بر استفاده از بهترین پمادهای ضد جوش، برای درمان جوشها و آکنهها چند فعالیت مراقبتی پوست وجود دارد که میتوان در خانه انجام داد تا از جوشها جلوگیری کرده و آکنهها را درمان کرد.
شست و شوی روزانه پوست با صابون ملایم یکی از مهمترین راهکارهاست. با شست و شو چربیها و ذرات اضافه روی پوست از بین میرود. موهای خود را مرتباً با شامپو بشویید و آنها را از چهره خود دور کنید. استفاده از محصولات آرایشی آبرسان یا محصولات دارای برچسب" غیر کومدون ساز" نیز برای جلوگیری از جوش و آکنه توصیه میشود.
فشار یا دستکاری جوشها باعث گسترش باکتریها و چربیها و در نتیجه گسترش آکنه میشود. علاوه بر این موارد، تصحیح سبک زندگی و روش تغذیه نیز در درمان آکنه مؤثر است.
درمانهای دارویی برای رفع آکنه و جوش
اگر مراقبتهای خانگی به درمان آکنه در شما کمکی نکرد داروهای ضد آکنه بسیاری در دسترس هستند. بیشتر این داروها حاوی مواد تشکیل دهندهای هستند که میتوانند به از بین بردن باکتریها یا کاهش روغن روی پوست شما کمک کنند.
اولین و پرکاربردترین درمانهای دارویی و پزشکی آکنه کرمها و ژلهای ضد آکنه هستند. بهترین پمادهای ضد جوش، پمادهایی هستند که جوشها را خشک میکنند.
دومین درمانهای پرکاربرد شیمیایی، آنتی بیوتیکهای خوراکی یا موضعی هستند که التهاب را کاهش میدهد و باکتریهای ایجاد کننده جوش را از بین میبرد. به طور معمول، آنتی بیوتیکها فقط برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار میگیرند.
لوسیونها، ژلها و صابونهای ضد آکنه هستند. این محصولات دارای ترکیبات خشک کننده جوش، از بین بردن باکتریها و پوسته پوسته کردن پوست هستند و در صورت استفاده صحیح موجب کاهش قابل توجه جوش میشوند.
زنان مبتلا به آکنه هورمونی ممکن است با قرصهای ضد بارداری یا اسپیرونولاکتون درمان شوند. این داروها هورمونهایی که موجب افزایش چربی و ایجاد آکنه را تنظیم میکنند.
کپسولهای ایزوترتینوئین (Accutane) یک داروی مبتنی بر ویتامین A است که برای درمان موارد خاصی از آکنه شدید ندولر استفاده میشود. این دارو میتواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند و فقط در مواردی که سایر درمانها مؤثر واقع نشوند، مورد استفاده قرار میگیرد.
فتودینامیک تراپی با استفاده از لیزر مخصوص برای کاهش تولید چربی و باکتریها نیز در دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در صورتی که آکنه به کیست تبدیل شده باشد پزشک ممکن است از تزریق کورتیزون استفاده کند.
اما باید گفت در بین تمام این درمانها، تجویز بهترین پمادهای ضد جوش آسانترین راهکار برای درمان جوش است.
معرفی بهترین پمادهای ضد جوش
برای شناخت بهترین پمادهای ضد جوش باید به ترکیبات آن توجه نمود. بهترین پمادهای ضد جوش پمادهایی هستند که حاوی بنزوئیل پراکسید هستند. این ترکیب در بسیاری از کرمها و ژلهای آکنه وجود دارد و برای خشک کردن جوشهای موجود و جلوگیری از موارد جدید استفاده میشود. بنزوئیل پراکسید همچنین باکتریهای ایجاد کننده آکنه را از بین میبرد.
گوگرد مادهای طبیعی با بوی مشخص است که در برخی از بهترین پمادهای ضد جوش، لوسیونها، پاک کنندهها و ماسکها یافت می شود.
رزورسینول نیز ترکیب دیگری است که در برخی بهترین پمادهای ضد جوش وجود دارد که برای از بین بردن سلولهای مرده پوست استفاده میشود.
علاوه بر این موارد، اسیدسالیسیلیک ترکیب رایجی است که در بهترین پمادهای ضد جوش صابونهای شستشوی آکنهها استفاده میشود. این ترکیب به جلوگیری از مسدود شدن منافذ کمک میکند.
کرمهای موضعی حاوی اسید رتینوئیک هم جزء بهترین پمادهای ضد جوش هستند. این کرمها به عنوان یک عامل ضد باکتریایی عمل میکند و مانع از مقاومت باکتریهای ایجاد کننده آکنه در برابر منبع قابل اعتماد آنتی بیوتیکها می شود. این ترکیب دارای خاصیت از بین بردن کمدون و ضد التهابی است.
نحوه انتخاب بهترین پمادهای ضد جوش
برای انتخاب بهترین پمادهای ضد جوش باید به موارد مختلفی توجه نمود. یکی از مهمترین موارد توجه به نوع آکنه است. دو نوع اصلی آکنه وجود دارند. غیر التهابی و التهابی. متداولترین انواع جوشها، جوشهای سرسیاه، سر سفید، پاپولها، پاسچولها، ندولها و کیست است.
علل به وجود آمدن کیست و آکنه نیز عامل مهم دیگری در انتخاب پمادهای ضد جوش است. برای انتخاب بهترین پمادهای ضد جوش باید به علل بروز آن توجه کرد. نوع پوست، سن بیمار و همچنین سایر داروهایی که بیمار مصرف میکند از دیگر پارامترهای انتخاب پمادهای ضد جوش مناسب است.
روش استفاده از کرمهای ضد جوش
برای استفاده از کرم ضد آکنه، در ابتدا لازم است با توجه به میزان چربی و نوع پوست، با استفاده از یک صابون و یا ژل شست و شوی مناسب، پوست را کاملاً از کرمهای آرایشی و چربیها پاک کرد.
پس از خشک کردن پوست با یک دستمال مناسب، مقداری از کرم را بر روی مناطق دارای جوش و آکنه بمالید. باید توجه داشت که کرمهای ضد آکنه دارای ترکیباتی هستند که ممکن است به قسمتهای سالم پوست آسیب وارد کنند. بنابراین استفاده از کرم و ژلهای ضد جوش، باید تنها در محلهای دارای جوش و یا مستعد آکنه صورت پذیرد.
جمع بندی
برای درمان جوشها و آکنهها روشهای درمانی مختلفی وجود دارد. در درمانهای شیمیایی، پمادها و کرمهای ضد جوش یکی از پرکاربردترین داروها هستند. برای انتخاب بهترین پمادهای ضد جوش لازم است علاوه بر توجه به نوع آکنه، علل بروز جوش و آکنه و سن فرد متقاضی درمان، به ترکیبات کرم توجه نمود تا محصولی مناسب و دارای کارایی لازم برای درمان تجویز گردد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین پمادهای ضد جوش و انجام مشاوره رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید.