آیا بوتاکس لب عوارض دارد؟
عمل بوتاکس لب چیست؟
بوتاکس یکی از محبوبترین درمان های زیبایی محور برای لب ها است که امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده است. بررسی عوارض بوتاکس لب و مزایای آن نسبت به سایر روش ها میتواند به انتخاب صحیح برای زیباتر کردن لب ها کمک کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بوتاکس به مقاله ی “مهم ترین نکات بوتاکس چیست؟” از همین سایت مراجعه کنید.
لب های زیبا و جوان یکی از مهمترین آیتم های زیبایی در چهره محسوب میشوند. حجیم و پر کردن لب ها یکی از محبوبترین کاربردها بعنوان پرکننده و فیلرهای پوستی است. افراد برای تغییر حالت لب و حجیم کردن آن میتوانند روش های مختلف زیبایی مانند استفاده از ژل ها و فیلرها را انتخاب کنند تا به اثر دلخواه خود نیاز برسند.
اگر میخواهید لب های خود را تقویت کنید اما احساس میکنید که فیلرها دلخواه شما نیستند، میتوانید به تزریق بوتاکس به عنوان یک روش سریع و جذاب فکر کنید.
مزایای استفاده از بوتاکس لب
- بیشترین تأثیر مثبت عمل بوتاکس در زمان لبخند زدن مشخص میشود.
- حجم لب را اضافه نمیکند. به همین دلیل بهترین گزینه برای کسانی است که از اندازه کلی لب خود راضی هستند اما میخواهند شکل لب را بهبود ببخشند.
- ناپدید شدن لب فوقانی در زمان لبخند را اصلاح میکند. فیلرها و پرکننده ها همیشه لبخندِ لثه ها را بهبود نمیبخشند، زیرا این امر ناشی از حرکت عضلات در مقابل اندازه لب است. با آرامش دادن به عضله به وسیله بوتاکس، لب شما هنگام لبخند زدن جمع نمیشود.
- بوتاکس لب نتایج عالی بدون عوارض مخربِ دائمی دارد.
مهمترین عوارض بوتاکس لب
مانند هر روش تزریقی پزشکی، انجام بوتاکس لب به وسیله یک پزشک متخصص پوست و مو با تجربه و دارای مهارت، مانند یک جراح پلاستیک معتبر و یا متخصص زیبایی بسیار مهم است تا از عوارض بوتاکس جلوگیری شود. اگر یک متخصص بی تجربه بیش از حد بوتاکس را تزریق کند ممکن است موجب بروز عوارض متعددی شود از جمله:
- یکی از مهمترین عوارض بوتاکس لب، واکنش محل تزریق، ناشی از سوراخ شدن پوست است. این امر میتواند منجر به تورم، کبودی، قرمزی، درد، خارش و عفونت شود. مقدار مشخصی تورم و کبودی پیشبینی می شود و معمولاً بیشتر از چند روز ادامه نمییابد. تورم و کبودی را میتوان با کمپرس یخ در طول جلسه درمانی به حداقل رساند.
- عفونت و ندولهای التهابی در مجاورت محل تزریق یکی دیگر از عوارض بوتاکس لب است. این امر ممکن است به دلیل وجود عفونت اولیه در دهان ایجاد شود. بنابراین باید توجه داشت در صورت وجود عفونت داخل دهانی، مخاطی، دندانپزشکی یا تبخال های ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس ۱، به هیچ عنوان نباید بوتاکس انجام شود. در صورت بروز عفونت پس از بوتاکس، درمان اولیه استفاده از آنتی بیوتیک های فعال در برابر باکتری های مکرر پوستی است.
- بروز گره های کوچک در بافت و یا کبودی از عوارض شایعتری است که به سادگی با ماساژ، آسپیراسیون یا برش و تخلیه محصول مرتفع میگردد. این عارضه احتمالاً به دلیل تزریق غیر اصولی و یا حساسیت به بوتاکس ایجاد میگردد.
- از دیگر عوارض بوتاکس لب آلرژی و حساسیت است. واکنش حساسیت سیستمیک با تب، ضعف و تورم همراه است. برای حل این مشکل همیشه نیاز به درمان نیست. اما در موارد ضروری گلوکوکورتیکوئید خوراکی توسط پزشک تجویز میگردد.
- نکروز پوستی ناشی از فشرده سازی یا انسداد رگ خونی یک عارضه نادر در بوتاکس لب است. مهمترین عامل پیشگیری کننده از بروز این عارضه تزریق صحیح است. حرکت مداوم سوزن و تزریق سطحی و آهسته میتواند احتمال نکروز را به حداقل ممکن برساند.
عارضه های دیگری چون مشکل موقت در تکلم، مشکل در بلع و اختلال در عملکردهای دهان مانند تلفظ برخی حروف نیز گزارش شده است که به دلیل موقتی بودن ایجاد مشکل نمیکند.
علت ایجاد عوارض بوتاکس لب
علت بروز عوارض بوتاکس لب میتواند عوامل متعددی باشد. تزریق بوتاکس توسط فرد غیر متخصص، ضعف ماهیچهها، استفاده از بوتاکس های بیکیفیت و فیک، آلرژی و تداخلات دارویی را میتوان مهمترین علت عوارض بوتاکس لب دانست.
عوامل مهم در کاهش عوارض بوتاکس لب
اگرچه زیباتر نمودن لب ها با بوتاکس ساده به نظر میرسد، اما همه انژکتورها و ابزارهای تزریق برای انجام بوتاکس لب مناسب نیستند. برای دستیابی به اثر مناسب، مهارت و دانش بسیار بالایی لازم است، بنابراین برای کاهش عوارض بوتاکس لب باید به موارد متعددی توجه نمود. با رعایت این موارد میتوان عوارض جانبی بوتاکس را به حداقل رساند:
- برای کاستن از عوارض بوتاکس لب، اطمینان حاصل کنید که پزشک شما در تزریق بوتاکس بسیار باتجربه است و یک پزشک متخصص است.به عنوان مثال یک سالن شخصی به دلیل عدم وجود تجهیزات اضطراری جای مناسبی برای تزریق بوتاکس لب نیست. بوتاکس باید در یک مرکز پزشکی انجام شود، جایی که میتوان عوارض جانبی را فوراً درمان کرد.
- قبل از تزریق، در مورد مشکلات بهداشتی خود به پزشک خود بگویید.
- در مورد داروها، ویتامین ها، داروهای گیاهی یا سایر مکمل های مصرفی به پزشک اطلاع دهید. زیرا برخی از ترکیبات این مکمل ها با بوتاکس می توانند عوارض بوتاکس لب را به صورت جدی ایجاد کنند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر آنتی بیوتیک های تزریقی، شلکننده های عضلانی یا داروهای خوابآور مصرف کرده اید پزشک را در جریان قرار دهید.
- دستورالعمل های قبل و بعد از تزریق پزشک متخصص پوست و مو خود را با دقت دنبال کنید.
بهترین سن برای انجام بوتاکس لب
یکی از مهمترین موارد در کاهش عوارض بوتاکس لب تزریق بوتاکس در سن مناسب است. بوتاکس لب نباید در سنین پایین و زیر هجده سال انجام شود. بهترین سن برای آغاز درمان های تزریق محور زیبایی اواسط بیست سالگی است. تزریق بوتاکس در سنین بالای ۶۵ سال نیز به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی توصیه نمیگردد.
میزان ماندگاری بوتاکس لب
میزان ماندگاری و دوام بوتاکس لب، با توجه به نوع بوتاکس، سن فرد تحت درمان، میزان مقاومت عضلات و ماهیچه ها، کیفیت تزریق و همچنین میزان مهارت فرد تزریق کننده متغیر است. بسته به این موارد بوتاکس لب بین ۳ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارد.
هزینه های مربوط به بوتاکس لب
هزینه بوتاکس لب با توجه به نوع بوتاکس، میزان تزریق، سن فرد متقاض و کیفیت خدمات دهی کلینیک مد نظر متغیر است. اگر چه بوتاکس درمانی نسبتاً ارزان محسوب میشود اما باید در نظر بگیرید که برای دستیابی به اثر بهتر به چند واحد بوتاکس احتیاج داریم.
اثر بوتاکس لب سه تا چهار ماه طول ماندگاری دارد، و لازم است که تقریباً دو تا سه مرتبه برای تزریق بوتاکس به درمان برگردید. بوتاکس میتواند یک راه حل بسیار مقرون به صرفه برای بیمارانی باشد که خواهان بهتر نمودن ظاهر لب هستند. برای جلوگیری از عوارض بوتاکس لب باید به مراکز تخصصی مراجعه نمود هرچند که به دلیل کیفیت خدمات قیمت بالاتری را برای درمان های زیبایی داشته باشند.
جمع بندی
عوارض بوتاکس لب از شایعترین نگرانی هایی است که پیرامون این درمان زیبایی وجود دارد. کبودی، تورم، عفونت و مشکلات دهانی چون اختلال تکلم از جمله عوارضی است که برای بوتاکس لب گزارش شده است. در صورتی که بوتاکس توسط فردی متخصص و دارای تجربه صورت پذیرد این عوارض به حداقل ممکن میرسد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد “بوتاکس لب” و انجام مشاوره ی رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید.