معجون های خانگی مناسب تقویت موی سر چیست؟
تقویت خانگی موی سر
بسیاری از ما به دلیل مشکلات موها، به دنبال راه های رفع این مشکلات نسبتاً شایع هستیم. از تقویت خانگی موی سر گرفته تا مراجعه به پزشکان متخصص پوست و مو، مسلماً هدف نهایی موهای سالم و عالی است. مشکلات رایج موی سر شامل موارد زیر هستند:
- شوره سر: ذرات پوسته پوسته شده که به ریشه مو چسبیده است، میتواند ناشی از رژیم غذایی ضعیف، عفونت و یا متابولیسم کند بدن باشد.
- ریزش موها: ریزش مو علاوه بر عوامل ژنتیکی در اثر استرس، مصرف داروهای خاص، تغییر هورمون ها و یائسگی ایجاد میشود. علاوه بر این، بسیاری از محصولاتِ حاوی مواد شیمیایی که برای مراقبت از مو طراحی شده اند، خود میتوانند موجب ریزش مو شوند.
- خشکی مو یا چربی بیش از حد مو: خشکی مو عموماً به دلیل شست و شوی مکرر موها به روش غیر اصولی ایجاد میگردد. چربی بیش از حد طبیعی در موها به دلیل این است که پوست سر بیش از حد روغن طبیعی به نام سبوم تولید میکند.
- موخوره:شانه زدن مکرر مو، فر دادن بیش از حد، گرمای بالا و نبود تهویه مناسب باعث شکافته شدن تار مو میگردد.
- نازک بودن موها و گره خوردگی و مجعد بودن مو: علاوه بر ارث و ژنتیک، تغییرات هورمونی، تغذیه نادرست و کمبود رطوبت مشکلاتی نظیر نازکی و گره در مو را ایجاد میکند.
این موارد عمده ترین مشکلات مو هستند. درمانهای متعددی شیمیایی و تقویت خانگی موی سر مهمترین روشهای درمانی در مواجهه با این مشکلات به حساب میآیند.
مهمترین درمان های معضلات موی سر
در حال حاضر علاوه بر تقویت خانگی موی سر، درمانهای متعدد دیگری نیز برای حل مشکلات مو وجود دارد. تجویز مکمل های ویتامینه، محلول موضعی مینوکسیدیل، ترتینوئین موضعی، تزریق کورتیکواستروئید، آنترالین موضعی و انواع شامپوها مانند شامپو کتوکونازول مهمترین آنهاست. علاوه بر این درمان های نوینی مانند لیزر تراپی نیز در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
چگونگی تقویت موی سر به صورت طبیعی
برای تقویت خانگی موی سر و برطرف کردن مشکلات مختلفی چون ریزش مو و موخوره به روش طبیعی میتوان کارهای آسانی را انجام داد و به نتایج مطلوبی رسید.
خوردن غذاهای مناسب و نوشیدن آب بیشتر از ساده ترین راهها برای تقویت موهاست. بسیاری از افراد ترجیح میدهند موهای خود را اصلاح نکنند؛ اما اصلاح و مرتب نمودن موی سر کمک بزرگی به جلوگیری از مشکلاتی چون موخوره و نازک شدن مو میکند.
استفاده از روبالشی ابریشمی یکی از توصیه های خانگی در زمینه سلامت مو است. ابریشم روغن موی شما را جذب نمیکند. درحالی که پنبه و مواد دیگر باعث جذب روغن طبیعی موهای شما می شوند و در دراز مدت موجب خشک و ضعیف شدن مو میشوند.
تعادل در شست و شوی موها، مرطوب نگه داشتن مو، استفاده از شامپوها و شوینده های مناسب، استفاده از شانه و برس های باکیفیت و روغن مالی موها از دیگر کارهایی است که میتوان برای سلامت مو به روش طبیعی و تقویت خانگی موی سر انجام داد.
غذاها و ویتامین های مفید برای تقویت موی سر
رژیم غذایی صحیح و سبک زندگی اصولی مهمترین موارد در جلوگیری از ریزش مو و درمان مشکلات مو است. حداقل ۳ لیتر آب در روز بنوشید. غذاهای سرشار از ویتامین های A ، C و E، آهن، امگا ۳، بیوتین، نیاسین و روی و پروتئین بهترین مواد غذایی برای داشتن مویی سالم هستند.
تخم مرغ، ماهی، سبزیجاتی مانند اسفناج و کدو حلوایی، میوه هایی چون انگور و آووکادو، دانه های کتان و کنجد و کره بادام زمینی از بهترین غذاها برای تغذیه مو و تقویت خانگی موی سر هستند. اگر نمیتوانید این مواد مغذی را رژیم غذایی خود جای دهید، ویتامین های مختلف مانند مکمل های رشد مو را مصرف کنید.
روشهای تقویت خانگی موی سر
علاوه بر رعایت اصول تغذیه ای، روش های مختلف برای تقویت خانگی موی سر وجود دارد. یکی از این روش ها استفاده از معجون های مناسب برای تقویت مو و ماسک های تقویت خانگی موی سر است. پرخاصیتترین این ماسکها در ادامه ذکر میشود:
- ژل آلوئه ورا: این گیاه قدرتمند دارای چنین خواص درمانی و تغذیه ای شگفت انگیز است. با مالیدن مقداری ژل اندازه کف دست، موها را ماساژ دهید. بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه ژل بر روی مو بماند و سپس موها را با شامپویی مناسب بشویید. قوی نگه داشتن فولیکول های مو برای جلوگیری از شکستگی ضروری انداست. این ژل یکی از بهترین معجونها برای تقویت خانگی موی سر است.
- ماسک تخم مرغ: یکی از بزرگترین عوامل در بروز مشکلات مو، کمبود پروتئین در رژیم غذایی است. یکی از این بهترین ماسک ها برای مو، ماسک پروتئین است. فقط کافی است کمی آووکادو ، ۱ تخم مرغ ، ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل و ۲/۱ قاشق چایخوری عسل را ترکیب کنید. حداقل ۳۰ دقیقه روی موها بمالید و بعد شامپو بزنید تا برداشته شود.
- روغن زیتون و زنجبیل: روغن زیتون بهترین روغن برای تقویت خانگی موی سر است. پر از ویتامین های مهم است و موهای شما را از پوست سر تا انتها تغذیه میکند. به سادگی روغن را با زنجبیل خرد شده یا اسانس زنجبیل ترکیب کرده و روغن را روی موهای خود ماساژ دهید.
- رزماری و چای گزنه: این ترکیب میتواند به ضخیم شدن مو و رشد موهای جدید کمک کند. یک معجون با ۴/۳ فنجان رزماری تازه و ۱ کیسه چای گزنه و ۱ فنجان آب جوش تهیه کنید. از روی حرارت برداشته و پس از خنک شدن به مدت یک ساعت بر روی موها استراحت دهید.
- دانه شنبلیله: تخم شنبلیله غنی از پروتئین و لسیتین است. این دانه ها را یک شب خیس کنید، سپس آنها را به حالت خمیری درآورده و روی پوست سر بمالید. ۳۰ دقیقه بعد، آن را بشویید. این ماسک برای درمان شوره سر نیز بسیار عالی است.
- سرکه سیب: سرکه سیب یکی از بهترین مواد برای تقویت خانگی موی سر است. برای تقویت حجم مو و همچنین تسکین هرگونه التهاب پوست سر، ۴/۱ فنجان سرکه سیب را با ۱ فنجان چای سبزِ خنک ترکیب کنید. بعد از شامپو کردن، مخلوط را روی مو ریخته و شانه بزنید تا کل تارهای مو به این محلول آغشته شوند. اگر موهای سفید یا بلوند دارید، ابتدا تست رنگ انجام دهید و مطمئن شوید موهای شما تغییر رنگ نمیدهند.
- آب پیاز: ممکن است بوی پیاز برای شما خوشایند نباشد. پیاز منبع غنی گوگردی است که با افزایش تولید کلاژن به رشد مو کمک میکند. مخلوطی از آب پیاز و عسل یک معجون مفید برای مو است.
- شیر نارگیل و آب پرتقال نیز از جمله ترکیباتی هستند که میتوان برای تقویت خانگی موی سر از آنها استفاده کرد.
نکات لازم در انتخاب معجون مناسب برای تقویت موی سر
برای انتخاب یک معجون مناسب برای تقویت خانگی موی سر باید به موارد زیر توجه نمود:
- نوع و جنس موها
- مشکل مو
- علت بروز مشکلات مو مانند شوره سر و یا ریزش مو
- عدم حساسیت داشتن به روغن یا ترکیباتی خاص
جمع بندی
تقویت خانگی موی سر یکی از ارزانترین و آسانترین روش ها برای جلوگیری از بروز مشکلات شایعی چون ریزش مو و موخوره است. علاوه بر اصلاح سبک تغذیه و نوع زندگی، با استفاده از معجون های گیاهی و روغن های تقویت موی سر میتوان بسیاری از مشکلات مو را مرتفع کرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد معجون های خانگی تقویت موی سر و انجام مشاوره رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید.